Renovatie

Geschiedenis in oude glorie herstellen

Een fabriekshal die bedrijvigheid uitstraalt doet wonderen. Frisse, lichte muren. Een witte vloer met felle gele lijnen. Een hal waar alle werkstukken en iedere pallet kaarsrecht staat. Kortom, een hal waar men als techneut binnen stapt en direct de ogen beginnen te twinkelen. Dat willen we bereiken met de renovatie van ons pand in Schiedam. 

Wanden

Door de jaren heen hebben de muren enorm veel vuil opgevangen. De eerste stap in het renovatie proces was daarom het schoonmaken en schilderen van de wanden. Op de foto hieronder ziet u het verschil tussen de muren van één van de drie hallen. De linker muur werd schoongemaakt, en de rechter muur werd volledig opnieuw geschilderd.

Voor

Na

Vloeren

De vloeren in het pand bestonden veelal uit houten blokken, die door de jaren heen zwart waren geworden van de hoeveelheid olie en vuil die zij hadden opgevangen. Het tweede project in het renovatie proces was daarom om binnen een half jaar alle vloeren te vervangen voor een mooie, lichte betonnen vloer met nieuwe lijnen en anti-slip coating. Het was een project met één belangrijke voorwaarde; de klant mocht er geen consequenties van ondervinden, dus de productie mocht geen dag stil liggen. 

Opruimen en rechtzetten

Een gerenoveerd en fris pand is voor iedereen een motivatie om het de uitstraling te geven die het verdient. Daarom werden er onder de collega's collectieve afspraken gemaakt om gezamenlijk het pand op te ruimen en opgeruimd te houden. Ook was iedereen het erover eens dat werkstukken en pallets zodanig kaarsrecht dienen te worden weggezet dat je er de spreekwoordelijke lineaal langs kan houden!