top of page

Artikelen zijn gesorteerd op RELEVANTIE. Sorteer op datum . 

1 Probleemoplossing bij fabricage van conische tandwielen ( maart / april 1991 )  

De kwaliteit van de tandwieloverbrenging is een functie van vele factoren, variërend van ontwerp, fabricageprocessen, machinecapaciteit, materiaal van tandwielstaal, de machine-operator en de toegepaste kwaliteitscontrolemethoden. Dit artikel bespreekt veel van de productieproblemen van conisch tandwieloverbrengingen waarmee fabrikanten van tandwielen worden geconfronteerd en enkele van de gebruikte probleemoplossingstechnieken.

2 UNIMILL voor de fabricage van prototypes en kleine series konische tandwielen ( augustus 2018 )  

UNIMILL is een freesmethode voor de fabricage van prototype conische tandwielen met behulp van vingerfrezen of schijffrezen.

3 Show Stoppers ( september / oktober 2019 )  

Motion + Power Technology Expo VIP Exposanten speciale advertentiesectie.

4 Simulatie van de productie van spiraalvormige conische tandwielen om te helpen bij het ontwerpen van tandwielassen uit één stuk ( januari / februari 2019 )  

Bij helikoptertoepassingen wordt het tweedelige tandwiel meestal verbonden door lassen, bouten of spiebanen. In het geval van de CH-47D Chinook-helikopter van het Amerikaanse leger werd besloten om deze verbindingen te elimineren door middel van een integraal ontwerp. Spiraalvormige conische tandwielen met geïntegreerde as moeten zo zijn ontworpen dat de as het doorslijpen en slijpen van tandwielen niet hindert. Dit artikel bespreekt technieken die in de ontwerpfase kunnen worden herhaald voordat de productie begint.

5 Waar zijn we nu ( januari / februari 2010 )  

De strijd van de maakeconomie in 2009 is goed gedocumenteerd. Zelfs onder degenen onder ons met een lange carrière hebben de meesten van ons nog nooit gezien dat de activiteit gierend tot stilstand kwam zoals vorig jaar. 2009 was zwaar voor ons allemaal. Dus, wat moeten we verwachten in 2010?

6 Onze eigen mensen beschermen ( januari / februari 2011 )  

Uitgever Michael Goldstein bespreekt het verlies van Amerikaanse productiecapaciteit en wat we eraan moeten doen.

7 The Global Gear Industry - Insights, Projections, Facts and Figures ( mei 2011 )  

Een reeks korte rapporten over de wereldwijde productiegroei en de rol van de tandwielindustrie.

8 Real-World Job Training op de Lean Way - en ervan houden ( september 2011 )  

Vergis u niet - lean manufacturing is er om te blijven. En geen wonder. Terwijl een fel concurrerende wereldeconomie het denken van de 'Main Street' van bedrijven blijft veranderen, stimuleert die relatief nieuwe dynamiek de behoefte aan 'I-need-it-yesterday'-productie. En voor steeds meer bedrijfstakken - groot of klein - betekent dit dat u zo snel mogelijk en zo slank mogelijk moet worden.

9 A Second Rate Society - Never ( augustus / september 1984 )  

Wat ooit werd erkend als het unieke genie van Amerika, glijdt nu van ons weg en wordt in veel gebieden nu gezien als een "tweederangs" vermogen. Als er nu geen actie wordt ondernomen, loopt dit land een reëel gevaar zijn suprematie op het gebied van technologische ontwikkeling en economische kracht niet terug te krijgen. Eerste Amerikanen moeten de ernstige implicaties van het probleem begrijpen; en ten tweede moeten we ons wijden aan nationale en lokale acties die zullen zorgen voor een grotere wetenschappelijke en technologische geletterdheid in Amerika.

10 The Winds of Change ( januari / februari 1991 )  

Nashville - Een van de hoogtepunten van de MKB-kliniek voor geavanceerde versnellingsverwerking en -productie van dit jaar was een rondleiding door de nieuwe autofabriek van GM Saturn buiten de stad. Daar in de heuvels van Tennessee is een hoopvolle visie op de toekomst van de Amerikaanse auto-industrie. Het zou wel eens de toekomst kunnen zijn van de Amerikaanse grootschalige productie in het algemeen.

11 Investeren in onszelf is de sleutel tot het revitaliseren van de Amerikaanse productie ( juli / augustus 1992 )  

Volgens de populaire wijsheid is de productie in de Verenigde Staten niet langer een levensvatbare entiteit. Er wordt ons verteld dat de kwaliteit slecht is, dat geschoolde arbeidskrachten moeilijk te verkrijgen zijn, zo niet onmogelijk, dat de vraag laag is, en de overheid helpt het bedrijfsleven te ontmoedigen. Dus wat moeten we doen, opgeven?

12 tandwieltanden met byte ( januari / februari 1998 )  

Computers zijn overal. Het is zo geworden dat het moeilijk is om een werknemer te vinden die er in de loop van zijn of haar dag geen gebruik van maakt - of hij nu CEO of verkoper, ingenieur of machinist is. Overal waar je kijkt, vind je de bekende neutraal gekleurde dozen en helder oplichtende schermen. En ondanks de traditionele terughoudendheid van de tandwielindustrie om nieuwe technologie te omarmen, zijn er steeds meer tandwielen op die schermen.

13 Een snelstartbenadering voor het implementeren van Lean in jobshops ( oktober 2012 )  

In het augustusnummer hebben we de gestroomlijnde tools onderzocht die wel en niet zullen werken in high-mix, low-volume productiefaciliteiten. Nu zullen we onderzoeken hoe we de tools die in de jobshop zullen werken kunnen implementeren met een aanpak die de mogelijkheden van waardestroommapping uitbreidt.

14 Lean aanpassen voor productiefaciliteiten met een hoge menging en een laag volume ( augustus 2012 )  

Waarom traditionele lean manufacturing-benaderingen moeten worden aangepast aan jobshopomgevingen.

15 Productie van medische apparatuur houdt de tandwielindustrie gezond ( maart / april 2006 )  

Toen Forest City Gear in de jaren tachtig begon met de productie van tandwielen voor medische componenten, was het een minuscuul onderdeel van de bedrijfsactiviteiten. Tegenwoordig vertegenwoordigt de industrie van medische hulpmiddelen 18-20%.

16 Manufacturing and Pursuit of the American Dream: Reality or Fool's Quest ( november / december 2012 )  

Het is nog niet zo lang geleden dat een valide persoon met een middelbare schoolopleiding en een wil om te werken doorgaans weinig moeite had om een fatsoenlijke baan in de productie te vinden. Of het nu bij een jobshop in de buurt, een OEM-fabriek of een autofabriek was, er moest gewerkt worden. Werk dat goed genoeg betaalde om te trouwen, een huis te kopen, een gezin te voeden, groot te brengen en op te voeden - met zelfs genoeg over voor een bescheiden ouderdomspensioen.

17 Als we maar een kristallen bol hadden ... ( november / december 2012 )  

Laten we, voordat we ingaan op projecties en prognosticaties over de toekomst, even de tijd nemen om 2012 opnieuw te bekijken. Voor velen in de tandwielindustrie was het jaar beter dan verwacht. Sommige fabrikanten hadden een zeer succesvol jaar dat leidde tot een nog succesvollere productiebeurs (IMTS 2012). Anderen waren op zoek naar meer zaken, in de hoop dat de algemene toestand van de economie de zaken niet erger zou maken. In sommige gevallen wel.

18 Industry News ( november / december 2012 )  

De volledige sectie Industry News van de uitgave van Gear Technology van november / december 2012.

19 Productnieuws ( januari / februari 2013 )  

De volledige sectie met productnieuws van de uitgave van januari / februari 2013 van Gear Technology.

20 Job Shop Lean ( januari / februari 2013 )  

Dit is het eerste artikel in een achtdelige "reality" -serie over het implementeren van continue verbetering bij Hoerbiger Corporation. Gedurende 2013 zal Dr. Shahrukh Irani verslag uitbrengen over zijn vorderingen bij het toepassen van de gestroomlijnde strategieën voor de jobshop die hij ontwikkelde tijdens zijn tijd aan de Ohio State University.

21 DFM cruciaal voor het succes van de tandwielindustrie ( maart / april 2013 )  

"Design for produceerbaarheid" (DFM) is een gevestigde praktijk, essentieel voor het realiseren van de succesvolle transformatie van concepten naar in massa geproduceerde tandwielen en motion control-apparaten. En toch worden maar al te vaak problemen die vermeden hadden kunnen worden, zeer laat in het proces geïdentificeerd die de productiekosten en -schema's beïnvloeden. Dit suggereert dat belangrijke DFM-principes in de praktijk vaak onderbenut worden en niet consequent - of in de mate die nodig is - worden toegepast om deze negatieve resultaten te vermijden.

22 Job Shop Lean - Vergadering ( mei 2013 )  

Het Tiger Team van Hoerbiger zoekt naar manieren om afval te verminderen en de doorvoer in de assemblagecel van het bedrijf te verbeteren.

23 Als je het herbouwt, zullen ze het kopen ( mei 2013 )  

Er wordt wel gezegd dat de beste ideeën vaak van iemand anders zijn. Maar met herbouwde, achteraf ingebouwde, opnieuw gecontroleerde of gereviseerde werktuigmachines, pas op voor de koper en houd uw portemonnee vast. Het sourcen van herbewerkende leveranciers en hun diensten kan net zo veel huiswerk vergen, zo niet noodzakelijkerwijs dollars, als bij machines die gewoon van de showroom zijn.

24 Een gestroomlijnde strategie voor jobshops ( november / december 2005 )  

POLCA: een alternatief voor Kanban voor producten met een grote variëteit of op maat gemaakte producten.

25 nieuwe ontwikkelingen in TCA en Loaded TCA ( mei 2007 )  

Hoe de nieuwste technieken en software een snellere ontwerp en ontwikkeling van spiraalvormige afschuiningen en hypoïden mogelijk maken.

26 Productie van tandwielen in het Verre Oosten ( januari / februari 2006 )  

Dit artikel geeft lezers een glimp van enkele bedrijven die tandwielen maken in het Verre Oosten. We hebben gesproken met meer dan een dozijn bedrijven in India, Taiwan en Korea ...

27 Procedure voor blanco tekenen met conische tandwielen ( juli 2019 )  

Met dit eerste deel beginnen we aan een reeks willekeurig uittreksels van hoofdstukken uit het nieuwe boek van Dr. Hermann J. Stadtfeld - Practical Gear Engineering.

28 Driezijdige mestechnologie ( november / december 2017 )  

De auteur vergelijkt de standaard tweezijdige mestechnologie met de driezijdige mestechnologie voor het vervaardigen van conische tandwielen.

29 Ontbramen - De onderschatte taak ( september / oktober 2018 )  

Het ontbramen of afschuinen van tandwieltanden krijgt in de praktijk steeds meer aandacht. En om de productievolgorde zo efficiënt mogelijk te maken, wordt het steeds belangrijker om na het spiraalsnijden de ontbraamwerkzaamheden direct op de snijmachine uit te kunnen voeren.

30 Eerste deel rechts - fictie of realiteit ( september / oktober 2018 )  

Dit artikel analyseert de verschillende invloeden van de afwijkingen tussen nominale en werkelijke geometrie voor een first-cut conisch tandwiel. In elke paragraaf worden de gebruikelijke toleranties gekwantificeerd en worden de mogelijkheden om deze te verkleinen besproken.

31 PentacMono-RT: Hoogwaardige vlakfreeskoppen ( november / december 2018 )  

De theorie achter de nieuwste snijgereedschappen voor conisch tandwielen wordt in detail uitgelegd.

32 CNC-frezen van rechte en spiraalvormige konische tandwielen ( januari / februari 2019 )  

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de productie van 5-assige CNC-tandwielen niet beperkt tot frezen met een vingerfrees, een kogelmolen of CoSIMT (Conical Side Milling Tool - het is de generieke vorm van de gereedschappen Sandvik InvoMill en Gleason UpGear.) , waar de doorvoer te laag is om productie op een significant niveau te voorkomen. De productie van rechte en spiraalvormige conische tandwielen op 5-assige CNC-machines met vlakfrezen biedt in wezen dezelfde doorvoer als conventionele tandwielsnijmachines - met extra voordelen.

33 grote conische tandwielen voor breektoepassingen ( januari / februari 2019 )  

Grote conische tandwielen drijven de breekmachines aan die worden gebruikt om ertsen en mineralen te verwerken in de hardsteenmijnbouw en de aggregatenindustrie. Dit artikel is bedoeld om de lezer te helpen de unieke aspecten van deze machines te begrijpen, en waarom verbrijzelingstoepassingen buiten het traditionele automobielparadigma voor conische tandwielen vallen.

34 Fijnslijpen op Klingelnberg- conische tandwiel slijpmachines ( juni 2019 )  

Een manier om de groeiende prestatie-eisen voor transmissies te implementeren, is door de oppervlakteafwerking van de tandwielen te optimaliseren. Dit zorgt niet alleen voor een verhoging van de flankbelastbaarheid en het overdraagbare koppel, maar ook voor verbeteringen in de efficiëntie. Op Oerlikon-slijpmachines met conisch tandwieldrijfwerken van Klingelnberg kan fijnslijpen efficiënt worden geïmplementeerd bij de productie van conisch tandwielen, zelfs in een industrieel serieproces.

35 Methode voor inspectie van snijmessen met hoge nauwkeurigheid ( juni 2019 )  

Inspectie van de snijmessen is een belangrijke stap bij de fabricage van conische tandwielen. De juiste bladgeometrie zorgt ervoor dat de gewenste tandwieltandvorm kan worden bereikt. De nauwkeurigheid van het proces kan in het gedrang komen wanneer het bladprofiel uit verschillende kleine delen bestaat, zoals uitsteeksel, hoofdprofiel, bovenreliëf en randradius. Een ander veel voorkomend obstakel - zijn uitschieters die kunnen worden veroorzaakt door stofdeeltjes, oppervlakteruwheid en ook vloertrillingen tijdens de data-acquisitie. Dit document stelt de methoden voor om de robuustheid van het inspectieproces in dergelijke gevallen te verbeteren.

36 Optimaliseren van het operationele gedrag van conische tandwielen met behulp van een tolerantie-veldgebaseerde benadering ( augustus 2019 )  

De auteurs gebruiken data-analyse om te bepalen welke toleranties het grootste effect hebben op transmissiefouten, waardoor ze aanpassingen kunnen maken en de productiekosten kunnen verlagen.

37 Industry News ( mei 2013 )  

De volledige sectie Industry News van de Gear Technology van mei 2013

38 Omgekeerde freeshand voor vlakfrezen en vlak uitholling ( november / december 2019 )  

Is een linkse frees vereist voor een linkse freesonderdeel?

39 Voorspelling van schade door conische tandwielen tijdens de levensduur analyseren ( maart / april 2020 )  

FVA-software biedt simulatie en berekening van transmissiesystemen.

40 aspositioneringstoleranties voor conische tandwielen ( maart / april 2020 )  

We weten dat we voor cilindrische tandwielen de norm DIN 3964 hebben voor het definiëren van afwijkingen van ashartafstand en aspositietoleranties van behuizingen. En voor conisch tandwielen? Is er een specifieke norm voor het definiëren van afwijkingen van hartafstand en aspositietoleranties van behuizingen (orthogonale assen), zoals DIN 3964 doet?

41 Prototyping op snij- en slijpmachines met conische tandwielen ( mei 2020 )  

Waarom prototypen met frezen op conische tandwiel slijpmachines? De fabricage van conische tandwielen en hypoïde tandwielen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

42 Revacycle omzetten in Coniflex ( juni 2020 )  

Een wiskundig nauwkeurige definitie van het tandoppervlak en contactanalyse helpen bij de ontwikkeling van de modernste rechte conische tandwielen voor veel industriële toepassingen. Het nieuwe Coniflex-Plus-productieproces maakt gebruik van droogsnijden met hoge snelheid met productietijden per sleuf die ongeveer twee keer zo groot zijn als bij het snelle Revacycle-proces.

43 Dubbel differentieel voor elektrische voertuigen en hybride transmissies ( augustus 2020 )  

Er is nooit een beter moment geweest om e-drive transmissies en elektrische voertuigen onder de aandacht te brengen. Ze komen duidelijk niet zomaar: ze zijn er al. Bekijk gewoon een autoshow of showroom. Daarom is het tijdschrift Gear Technology verheugd om de eerste aflevering in een reeks hoofdstukken te presenteren die zijn overgenomen uit het nieuwste boek van Dr. Hermann J. Stadtfeld, "E-Drive Transmissiegids - Nieuwe oplossingen voor elektrische en hybride transmissievoertuigen."

44 slijpwielen voor racetransmissies ( september / oktober 2009 )  

Als je 850 pk en 9.000 tpm door een race-transmissie duwt, kun je maar beter hopen dat hij opstaat. Versnellingsbakbehuizingen en versnellingen die over het hele racecircuit zijn verspreid, doen niets om uw reputatie, noch die van uw transmissieleverancier te verbeteren.

45 American Manufacturing - Kan het worden gered ( november / december 2009 )  

Als iemand ooit moet worden overtuigd dat de staat van de Amerikaanse productie voortdurend achteruitgaat, overweeg dan dit: de staat Michigan heeft de hoogste concentratie van ingenieurs in het land, maar heeft ook het hoogste werkloosheidspercentage. Maar er zijn golfjes van hoop daar grassroots en anderszins georganiseerde groepen vechten voor de goede strijd in een poging die trend te keren.

46 Standvastig en gestroomlijnd: kan leunen de economische klap verzachten ( augustus 2009 )  

Twee grote productiecellen voor tandwielen sieren de werkvloer van Delta Research Corporation in Livonia, Michigan. Dankzij gestroomlijnde productie hebben deze cellen sinds de ontwikkeling meer dan drie jaar geleden nog nooit een defect onderdeel naar een klant verzonden.

47 Ontwerp van een flexibele en slanke bewerkingscel, deel I ( juni / juli 2013 )  

Hoewel een cel is bedoeld om een familie uit één stuk te produceren, moet deze beschikken over de vereiste apparatuurcapaciteiten, routeflexibiliteit, gekruiste medewerkers en, voor zover mogelijk, minimale externe procesafhankelijkheden. Cellen worden vaak geïmplementeerd in jobshops, omdat ze de operationele voordelen bieden van stroomlijnproductie.

48 MicroPulse en MicroShift voor conische tandwielen ( juli 2017 )  

Door het slijpen van conische en hypoïde tandwielen ontstaat op het oppervlak een ruwheidsstructuur met lijnen die evenwijdig zijn aan de wortel. Onvolkomenheden van die lijnen herhalen zich vaak op voorgaande tanden, wat leidt tot een vergroting van de amplitudes boven de maasfrequentie van de tanden en hun hogere harmonischen. Dit fenomeen is bekend bij het slijpen en heeft bij veel cilindrische tandwieltoepassingen geleid tot een extra nabewerking (honen). Tot nu toe is bij het slijpen van conische tandwielen en hypoïde tandwielen het kort lappen van rondsel en tandwiel na het slijpen de enige mogelijkheid om de oppervlaktestructuur te veranderen van de sterk wortelgeoriënteerde ruwheidslijnen naar een diffuse structuur.

49 Metingsbeheer ( juli 2019 )  

Het geheim om aan de huidige inspectie-eisen te voldoen, wordt beïnvloed door de technologie en degenen die ermee belast zijn.

50 Can Lean Manufacturing Kill Your Job Shop ( mei 2017 )  

Voor de start van de jaarvergadering van hun branchevereniging dronken de presidenten van twee maakbedrijven nog wat in de lobby ...

51 Industry News ( november / december 2017 )  

Gear Technology organiseert een diner voor technische medewerkers van de uitrustingsindustrie tijdens de AGMA Fall Technical Meeting and Gear Expo van dit jaar in Columbus, OH. Plus ander nieuws uit de hele branche.

52 Er is hier een verhaal ( januari / februari 2018 )  

Als oprichter, president en co-host van Manufacturing Talk Radio, evenals uitgever van Metals & Manufacturing Outlook eZine, ben ik verheugd te kunnen melden dat de economische vooruitzichten voor 2018 gewoon te mooi zijn om niet te zeggen. Welk 'uiteindelijke BBP-getal' de regering ook denkt voor 2017, het jaar zal voor het eerst in tien jaar boven de 3% eindigen.

53 Pardon the Disruption ( januari / februari 2018 )  

Opkomende technologieën zoals robotica / automatisering, nieuwe materialen, additive manufacturing en IIoT kunnen en zullen het verloop van de tandwielproductie in de nabije toekomst veranderen.

54 Industry News ( januari / februari 2018 )  

Fraunhofer CMI richt zich op de nieuwe Amerikaanse groep voor tandwiel- en transmissietechnologieën, plus ander nieuws uit de hele branche.

55 Productnieuws ( maart / april 2018 )  

Nieuwe bewerkingsvloeistoffen voor de automobielindustrie, kaakboorringen, virtuele machinesimulatie en coördinatenmeetsoftware worden belicht in de Gear Technology van maart / april 2018.

56 Productnieuws ( maart / april 2019 )  

De volledige sectie met productnieuws uit de uitgave van Gear Technology van maart / april 2019.

57 Industry News ( maart / april 2019 )  

De volledige sectie Industry News van het maart / april 2019 nummer van Gear Technology.

58 Industry News ( juli 2019 )  

De volledige sectie Industry News van de Gear Technology van juli 2019.

59 Industry News ( januari / februari 2017 )  

Nieuws uit de hele tandwielindustrie

60 Productnieuws ( september / oktober 2019 )  

De volledige sectie met productnieuws uit de Gear Technology van september / oktober 2019.

61 Het additief voordeel ( september / oktober 2019 )  

Hoe 3D-printen het poedermetaalprestatiespel verandert.

62 Industry News ( november / december 2019 )  

De volledige sectie Industry News van de uitgave van Gear Technology van november / december 2019.

63 Verbetering van de kostenefficiëntie bij warmtebehandeling ( januari / februari 2020 )  

De toekomst geeft de tandwielmarkt genoeg stof om over na te denken op gebieden als automatisering, additive manufacturing en machine learning.

64 Productnieuws ( maart / april 2020 )  

Gleason-skiving-machines uitgerust met aan boord slijpmachines; Helios viert het jubileum van de lijn cutter-slijpers; en meer productnieuws.

65 Industry News ( mei 2020 )  

De volledige sectie Industry News van de Gear Technology van mei 2020.

66 Additive Manufacturing - een update ( juni 2020 )  

Schrijven over additive manufacturing (AM) en het 3D-printen van tandwielen lijkt enigszins op het publiceren van een bijgewerkt woordenboek. Een woordenboek met een nieuwe editie is letterlijk al verouderd voordat het in de schappen van Amazon of bij uw plaatselijke boekhandelaar terechtkomt. Er worden nieuwe woorden bedacht en definities worden voortdurend bijgewerkt. Zo is het ook met AM: de technologie evolueert zo snel dat technische documenten en andere bronnen van AM-informatie voortdurend moeten worden herzien.

67 Industry News ( juli 2020 )  

Het laatste nieuws uit de tandwielindustrie van Machine Tool Builders, Global Gear, EMAG, Bourn & Koch, Klingelnberg en anderen.

68 IMTS Future Tech ( augustus 2020 )  

De digitale productierevolutie evolueert in 2020

69 Productnieuws ( mei 2017 )  

Het laatste nieuws van Liebherr, Gleason, Klingelnberg en meer.

70 DIGITIZE or DIE ( november / december 2016 )  

In een kapitalistische samenleving werken de dingen meestal dat de overheid en de academische wereld zich richten op onderzoek en ontwikkeling, terwijl de industrie zich richt op commercialisering. Het resultaat is een steeds grotere kloof in de sector toegepast onderzoek, die zich voornamelijk bezighoudt met technologische ontwikkeling en demonstratie.

71 Gear Expo 2013 - Een Oscar-waardige Indy-productie ( augustus 2013 )  

We zitten al ver in een oneven jaar, dus het moet bijna tijd worden voor een nieuwe Gear Expo. Inderdaad, de grote show - Gear Expo 2013 - begint dinsdag 17 september om 9.00 uur in Indianapolis en eindigt op donderdag 19.00 uur om 16.00 uur. En of je nu exposeert of aanwezig bent, het komt erop neer dat je dat bent gaan - een goede zaak voor u, uw bedrijf en de hechte Amerikaanse tandwielindustrie.

72 Productnieuws ( september / oktober 2014 )  

De complete productnieuwssectie van de Issue Gear Technology van september / oktober 2014.

73 Ontwerp van een flexibele en slanke bewerkingscel, deel II ( augustus 2013 )  

Jobshops kunnen er niet goed aan doen om een volledige reorganisatie door te voeren naar FLEAN-cellen (Flexible and Lean). Een FLEAN-cel zou (i) flexibel genoeg zijn om alle bestellingen te produceren voor onderdelen die tot een specifieke onderdelenfamilie behoren en (ii) zo veel mogelijk lean gebruiken om verspilling te elimineren.

74 Industry News ( augustus 2013 )  

De volledige sectie Industry News uit de uitgave van Gear Technology van augustus 2013.

75 brieven aan de redacteur ( september 2013 )  

Lezers reageren op onze rubriek "Job Shop Lean" en het artikel "My Gear is Bigger than Your Gear".

76 Productnieuws ( september 2013 )  

De volledige sectie met productnieuws uit de Gear Technology van september 2013.

77 Productnieuws ( oktober 2013 )  

De volledige sectie met productnieuws uit de Gear Technology van oktober 2013.

78 Lean Resources ( november / december 2013 )  

Het laatste deel van onze Job Shop Lean-serie bevat een breed scala aan educatieve bronnen om u te helpen uw eigen lean-reis voort te zetten.

79 Productnieuws ( januari / februari 2014 )  

De volledige sectie met productnieuws van de uitgave van januari / februari 2014 van Gear Technology.

80 Industry News ( augustus 2014 )  

De volledige sectie Industry News uit de uitgave van Gear Technology van augustus 2014.

81 WIP kraken ( september / oktober 2014 )  

In de afgelopen maanden heb ik gesproken met verschillende tandwielfabrikanten die bezig zijn met het upgraden van hun uitrusting voor het maken van tandwielen met moderne CNC-bewerkingsmachines. Elk van deze fabrikanten is tot het besef gekomen dat hij, om concurrerend te blijven, zijn activiteiten moet stroomlijnen en efficiënter moet worden ...

82 Industry News ( januari / februari 2015 )  

Nieuws uit de hele tandwielindustrie

83 Industry News ( september / oktober 2016 )  

Nieuws uit de hele tandwielindustrie

84 Productnieuws ( maart / april 2015 )  

De volledige sectie met productnieuws uit de uitgave van Gear Technology van maart / april 2015.

85 dingen zijn aan het opwarmen in 2015 ( maart / april 2015 )  

In dit speciale gedeelte hebben onze redacteuren recent nieuws en informatie verzameld over de warmtebehandeling van tandwielen. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan nieuws en aankomende evenementen die u zullen helpen de verschillende warmtebehandelingsprocessen die beschikbaar zijn voor tandwielen te begrijpen en de beste optie voor uw projecten te kiezen, of u nu een interne warmtebehandeling uitvoert of uw tandwielen naar een commerciële verwarming stuurt. behandelaar.

86 Industry News ( maart / april 2015 )  

De volledige sectie Industry News van de Gear Technology van maart / april 2015.

87 Productnieuws ( september / oktober 2015 )  

Nieuws over nieuwe producten

88 Productnieuws ( januari / februari 2016 )  

Laatste nieuws over de nieuwste producten

89 Industry News ( januari / februari 2016 )  

Laatste nieuw uit de tandwielindustrie

90 Krappe marges in windenergie ( maart / april 2016 )  

Onshore en offshore windturbines beschikken over enkele van de meest kritieke activa om effectief te kunnen werken.

91 Industry News ( juli 2016 )  

Laatste nieuws uit de hele branche

92 Show Stoppers ( augustus 2016 )  

Onze speciale advertentiesectie met enkele van de beste leveranciers van uitrustingsindustrie op IMTS 2016.

93 Speling en axiale beweging ( september / oktober 2017 )  

Wat is de relatie tussen hoekspeling en gemiddelde of normale speling, de axiale beweging van wieltandwielen en gemiddelde of normale speling voor conische tandwielen en hypoïde tandwielen?

94 Oppervlaktestructuurverschuiving voor conische tandwielen op de grond ( juni 2017 )  

Afgeschuinde tandwielen en hypoïde tandwielen hebben een ontworpen bewegingsfout die delen van hun NVH-gedrag definieert. De oppervlaktestructuur wordt bepaald door het harde afwerkingsproces.

95 speling in schuine en hypoïde tandwielen ( juli 2017 )  

Wat is de relatie tussen hoekspeling of gemiddelde normale verandering van de speling en de axiale beweging van het ringwiel in conische tandwielen en hypoïde tandwielen?

96 Productiemethode van grote spiraalconische tandwielen in cyclo-palloïde systeem met behulp van meerassige besturing en multi-tasking werktuigmachine ( augustus 2011 )  

In dit artikel hebben de auteurs de numerieke coördinaten op de tandoppervlakken van spiraalvormige conische tandwielen berekend en vervolgens de tandprofielen gemodelleerd met behulp van een 3D CAD-systeem. Vervolgens vervaardigden ze de grote conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen op basis van een CAM-proces met behulp van meerassige besturing en multi-tasking machinegereedschappen. De echte tandoppervlakken werden gemeten met behulp van een coördinatenmeetmachine en de tandflankvormfouten werden gedetecteerd met behulp van de gemeten coördinaten. Bovendien werden de tandwielen in elkaar grijpend en werden de tandcontactpatronen onderzocht. Als resultaat werd de geldigheid van deze fabricagemethode bevestigd.

97 tribologische aspecten in hoektransmissiesystemen, deel 1 ( augustus 2010 )  

"Algemene verklaringen over theoretische conische tandwielanalyse" is deel 1 van een achtdelige serie van Gleason's Dr. Hermann Stadtfeld.

98 rechte conische tandwielen ( september / oktober 2010 )  

Tribologische aspecten in hoektransmissiesystemen, deel 2

99 Zerol conische tandwielen: tribologische aspecten in hoektransmissiesystemen, deel III ( november / december 2010 )  

Zerol conische tandwielen zijn het speciale geval van spiraalvormige conische tandwielen met een spiraalhoek van 0 °. Ze worden vervaardigd in een vlakfreesproces met enkelvoudige indexering met grote freesdiameters, een extra diep tandprofiel en taps toelopende tanddiepte.

100 spiraalvormige conische tandwielen: tribologische aspecten in hoektransmissiesystemen, deel IV ( januari / februari 2011 )  

Dit artikel is het vierde deel van een achtdelige serie over de tribologische aspecten van hoekoverbrengingen. Elk artikel zal eerst en exclusief worden gepresenteerd door Gear Technology, maar de hele serie zal worden opgenomen in het aankomende boek van Dr. Stadtfeld over dit onderwerp, dat in 2011 zal verschijnen.

101 optimale modificaties van tandwieloppervlakken ( maart / april 2011 )  

In dit artikel wordt een nieuwe methode gepresenteerd voor de introductie van optimale modificaties in tandwieltandoppervlakken - gebaseerd op de optimale correcties van het profiel en de diameter van de kopsnijder, en een optimale variatie van werktuigmachine-instellingen voor rondsel en tandwielafwerking -. Het doel van deze tandmodificaties is het bereiken van een gunstiger verdeling van de belasting en een verminderde transmissiefout. De methode wordt toegepast op vlakgefreesde en vlakbediende hypoïde tandwielen.

102 Beveloid & Hypoloid Gears ( mei 2011 )  

Beveloïden zijn spiraalvormige tandwielen met niet-parallelle assen, met ashoeken in het algemeen tussen 5 graden en 15 graden. Dit is deel VI van de Tribology Aspects in Angular Transmission Systems Series

103 Aandrijflijnanalyse voor tandcontactoptimalisatie van krachtige spiraalvormige conische tandwielen ( juni / juli 2011 )  

In de meeste conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen wordt sferische bekroning gebruikt. Het contactpatroon is ingesteld op het midden van de actieve tandflank en de omvang van de bekroning wordt door ervaring bepaald. Feedback van service en van banktests met volledige koppel van complete tandwielaandrijvingen heeft aangetoond dat deze conventionele ontwerppraktijk leidt tot belaste contactpatronen, die zelden optimaal zijn qua locatie en omvang. Te grote reliëfs leiden tot een klein contactoppervlak, verhoogde spanningen en geluid, terwijl ondermaatse reliëfs resulteren in een te gevoelig tandcontact.

104 Hypoïde tandwielen: tribologische aspecten in hoektransmissiesystemen, deel VII ( juni / juli 2011 )  

Hypoïde tandwielen zijn het toonbeeld van tandwielen. Om lijncontact tussen de spoed in hypoïde tandwielen tot stand te brengen, moeten de kinematisch correcte spoedoppervlakken worden bepaald op basis van de axoïden. In cilindrische en conische tandwielen zijn de axoïden identiek aan de steekoppervlakken en hun diameter of kegelhoek kan eenvoudig worden berekend door gebruik te maken van de kennis over het aantal tanden en de module of de verhouding en ashoek. Bij hypoïde tandwielen is een nogal complexe benadering vereist om de locatie van de tanden te vinden - zelfs voordat enige informatie over de flankvorm kan worden overwogen. Dit artikel is deel zeven van een achtdelige serie over de tribologische aspecten van hoekoverbrengingen.

106 Lep- en superfinishing-effecten op de oppervlakteafwerking van hypoïde tandwielen en transmissiefouten ( september / oktober 2008 )  

Deze presentatie is een uitbreiding van een eerdere studie (Ref. 1) door de auteurs over lepeffecten op oppervlakteafwerking en transmissiefouten. Het documenteert de effecten van het superfinishing-proces op hypoïde tandwielen, oppervlakteafwerking en transmissiefouten.

107 Vraag het aan de expert - Conisch tandwielmontage ( maart / april 2012 )  

Ik ben momenteel een ontwerpprocedure aan het schrijven voor de juiste methode voor het instellen van conische tandwielen in een versnellingsbak voor optimale prestaties ...

108 precisie gesmede spiraalvormige conische tandwielen ( augustus / september 1984 )  

Een recent Amerikaans leger Tank-Automotive Command-project, uitgevoerd door Battelle's Columbus Laboratories. met succes de methodologie ontwikkeld van CAD / CAM-procedures voor het vervaardigen van matrijzen (via EDM) voor het smeden van conische tandwielen. Verder toonde het aan dat het nauwkeurig smeden van conische tandwielen met spiraal een praktische productietechniek is. Hoewel er in deze studie geen gedetailleerde economische evaluatie is gemaakt, wordt verwacht dat precisiesmeedwerk een aantrekkelijk alternatief biedt voor de dure tandwielsnijbewerkingen voor het produceren van conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen.

109 Een computeroplossing voor de dynamische belasting, de dikte van de smeerfilm en de oppervlaktetemperaturen in conische tandwielen ( maart / april 1986 )  

Conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen, die in veel werktuigmachines, achterasaandrijvingen van auto's en transmissies van helikopters worden aangetroffen, zijn belangrijke elementen voor het overbrengen van vermogen.

110 Ontwikkelings- en testprocedure voor conische tandwielen ( juli / augustus 1986 )  

De meest doorslaggevende test van conische tandwielen en hypoïde tandwielen is hun werking onder normale bedrijfsomstandigheden in hun uiteindelijke montage. Testen handhaaft niet alleen kwaliteit en uniformiteit tijdens de fabricage, maar bepaalt ook of de tandwielen voldoen aan de beoogde toepassingen.

111 versnellingen voor niet-parallelle assen ( september / oktober 1986 )  

Overdracht van vermogen tussen niet-parallelle assen is inherent moeilijker dan overbrenging tussen parallelle assen, maar is gerechtvaardigd wanneer het ruimte bespaart en resulteert in compactere, meer gebalanceerde ontwerpen. Waar de axiale ruimte beperkt is in vergelijking met de radiale ruimte, hebben hoekaandrijvingen de voorkeur ondanks hun hogere initiële kosten. Om deze reden worden haakse tandwielmotoren en wormwielaandrijvingen op grote schaal gebruikt in plaats van evenwijdige asaandrijvingen, in het bijzonder waar koppelingen, remmen en verstelbare bevestigingen bijdragen aan het axiale ruimteprobleem van snelheidsreductoren met parallelle as.

112 Drukhoekveranderingen in het dwarsvlak voor spiraalvormige conische tandwielen met ronde snede ( september / oktober 1986 )  

Onlangs is gesuggereerd dat het dwarsvlak zeer nuttig kan zijn bij het bestuderen van de kinematica en dynamica van spiraalvormige conische tandwielen. Het dwarsvlak staat loodrecht op de steek- en axiale vlakken zoals getoond in Fig. 1. Buckingham heeft gesuggereerd dat een conisch tandwiel met spiraalvorm kan worden gezien als een beperkte vorm van een "getrapt" tandwiel met rechte tanden, zoals in Fig. 2. De transversale vlak wordt gewoonlijk gebruikt bij de studie van conische tandwielen met rechte tanden.

113 Kinematische analyse van robotachtige conische tandwieltreinen ( november / december 1986 )  

In robotconfiguraties is het wenselijk om een willekeurige oriëntatie van het uitvoerelement of de eindeffector te kunnen verkrijgen. Dit impliceert een minimum van twee onafhankelijke rotaties rond twee (in het algemeen loodrechte) elkaar kruisende assen. Als bovendien het uit-element een mechanische taak vervult, zoals bij fabricage of montage (bijv. Boren, draaien, boren, enz.), Kan het nodig zijn dat de eindeffector om zijn as draait. Als een dergelijke beweging moet worden gerealiseerd met een tandwieloverbrenging, is een driedimensionale tandwieloverbrenging met drie vrijheidsgraden nodig, die een mechanische aandrijving van gyroscopische complexiteit biedt; dwz een aandrijving met onafhankelijk gestuurde ingangen over drie assen die overeenkomen met azimuth, nutation en spin.

114 Engineering Constants ( mei / juni 1987 )  

Regels en formule voor wormwieloverbrengingen, conische tandwielen en sterkte van tandwieltanden.

115 Tandwortelspanning van spiraalvormige conische tandwielen ( mei / juni 1988 )  

Serviceprestaties en draagvermogen van conische tandwielen zijn sterk afhankelijk van de grootte en positie van het contactpatroon. Om zelfs onder belasting een optimaal contactpatroon te bieden, moet het tandwielontwerp rekening houden met de relatieve verplaatsingen die worden veroorzaakt door vervormingen of thermische uitzettingen die worden verwacht onder bedrijfsomstandigheden. Dat betekent dat er min of meer lengte- en hoogtebronnen op de conisch wieltanden moeten worden aangebracht.

116 De weg leidt rechtstreeks naar Hypoflex ( maart / april 2010 )  

Een nieuwe methode om rechte conische tandwielen te zagen.

117 GPSys kritieke levensduur conisch tandwiel spiraal ( september / oktober 2008 )  

Impact Technologies beschouwt de commerciële versie van het softwarepakket.

118 Grondbeginselen van hard zagen met conische tandwielen ( november / december 1990 )  

Enkele jaren geleden werden de meeste conisch tandwielsets met spiraalvormige tandwielen geproduceerd als gesneden, gehard en gepolijst. Het meest toegepaste hardingsproces was en is carbureren. Veel grote tandwielen waren vlamgehard, genitreerd of doorgehard (hardheid rond 300 BHN) met behulp van medium-koolstof gelegeerde staalsoorten, zoals 4140, om grotere vervormingen te vermijden die verband houden met het carbonerings- en hardingsproces.

119 Kinematische simulatie van het indexeren van uithollingen van het gezicht en het genereren van tandoppervlakken van spiraalvormige schuine en hypoïde tandwielen ( januari / februari 2006 )  

Naast het vlakfreessysteem is het vlakfreesproces ontwikkeld en op grote schaal toegepast in de tandwielindustrie. Het mechanisme van het proces van het uithollen van de kop is echter niet goed bekend.

120 hypoloïde tandwiel met kleine schachthoeken en nul-tot-grote verschuivingen ( november / december 2009 )  

Beveloid-tandwielen worden gebruikt om een kleine ashoek op te vangen. De fabricagetechnologie die wordt gebruikt voor conisch tandwieloverbrengingen is een speciale opstelling van cilindrische tandwielsnij- en slijpmachines. Een nieuwe ontwikkeling, de zogenaamde Hypoloid-gearing, speelt in op de wens van tandwielproducenten naar meer vrijheden. Hypoloïde tandwielsets kunnen ashoeken tussen nul en 20 ° realiseren en tegelijkertijd een tweede ashoek (of een offset) in de ruimte toestaan die de vrijheid biedt om twee punten in de ruimte met elkaar te verbinden.

121 Gleason-snijkop verbetert standtijd en productiviteit ( november / december 2009 )  

De Pentac Plus is de nieuwste generatie van Gleason's Pentac conisch tandwielsnijsysteem. Het is ontworpen om een veel langere standtijd en verbeterde productiviteit mogelijk te maken, met name voor frezen die gebruik maken van bladgeometrie met meerdere vlakken.

122 Tandwielfrezen op machines zonder tandwielen ( juli 2009 )  

Stelt u zich eens voor hoe flexibel het is om één machine te hebben die kan frezen, draaien, tappen en snijden met tandwielen, inclusief ontbramen voor hard en zacht materiaal. Nee, je bent niet in een fantasieland. De technologie om tandwielen te vervaardigen op niet-tandwiel-specifieke, meerassige machines bestaat al een paar jaar in Europa, maar heeft zich nog niet gewaagd aan de reguliere productie. Deckel Maho Pfronten, een lid van de Gildemeister Group, waagde de verkoopcirkel dit jaar en maakte de technologie beschikbaar op de meeste van zijn 2009-machines.

123 Technologische grondbeginselen van CBN-conisch tandwielafwerkingsslijpen ( november / december 1985 )  

Het slijpproces met conische tandwielen, met conventionele wielen, is beperkt gebleven tot toepassingen waar het hoogste kwaliteitsniveau vereist is.

124 Invloed van relatieve verplaatsingen tussen rondsel en tandwiel op tandwortelspanning van spiraalvormige conische tandwielen ( juli / augustus 1985 )  

De productiekwaliteit van conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen heeft een zeer hoge standaard bereikt. Desalniettemin het begrip van de echte stressomstandigheden en de invloeden. van bepaalde parameters is niet bevredigend.

125 Analyse van tandspanning als functie van de vorm en positie van het contactpatroon van de tand ( januari / februari 1985 )  

De ontwikkeling van een nieuw computerprogramma voor tandwielsterkte, gebaseerd op de eindige-elementenmethode, biedt een betere manier om spanningen in schuine en hypoïde tandwieltanden te berekenen. Het programma bevat gegevens over de geometrie van het tandoppervlak en de doorbuiging van de as om een directe relatie vast te stellen tussen de buigspanning van de hoek, de afschuifspanning onder het oppervlak en het toegepaste tandwielkoppel. Door bestaande softwarekoppelingen met andere tandwielanalyseprogramma's te gebruiken, kan de tandwielingenieur de sterkteprestaties van bestaande en nieuwe tandwielontwerpen evalueren als een functie van de vorm van het tandcontactpatroon, de positie en de doorbuiging van de as. Deze benadering geeft een beter begrip van hoe tandwielen onder belasting reageren op subtiele veranderingen in het uiterlijk van het onbelaste tandcontactpatroon.

126 Conische tandwielen: optimaal snijden met hoge snelheid ( augustus 2007 )  

Dit artikel geeft een samenvatting van alle factoren die bijdragen aan het efficiënt en economisch snijden met hoge snelheid van conische en hypoïde tandwielen.

127 The New Freedoms: Bevel Blades ( september / oktober 2007 )  

Vanwege de lagere kosten van coatings en snellere doorlooptijden, is het idee van een allround coating op driezijdige geslepen messen opnieuw economisch haalbaar, waardoor fabrikanten meer vrijheid hebben bij het snijden van mesparameters, waaronder driezijdige geslepen en zelfs vier -gezicht geslepen messen.

128 Evaluatie van een geluidsarme, formaat spiraalvormige conisch tandwielset ( januari / februari 2008 )  

Er werden studies uitgevoerd om de geluidsarme Formate-conische tandwielen te evalueren. Experimentele tests werden uitgevoerd op een testopstelling voor transmissie van helikopters ...

129 Spiraalvormige tandwielen monteren: dubbele conus kan dubbel probleem zijn ( januari / februari 2006 )  

Conisch tandwielsystemen zijn bijzonder gevoelig voor onjuiste montage. Kleine fouten bij het positioneren van de versnellingen kunnen een goed ontworpen, van hoge kwaliteit vervaardigde versnellingspook veranderen in een luidruchtige, kwetsbare zwakke schakel in uw toepassing.

130 Richtlijnen voor het slijpen van moderne conische tandwielen ( augustus 2008 )  

Dit document erkent de grote verscheidenheid aan fabricageprocessen - vooral bij het slijpen - die worden gebruikt bij de productie van conische tandwielen ...

131 kortere cyclustijden voor carbureren ( maart / april 2006 )  

Dana Corp. ontwikkelt een proces dat een rechte conischtandwiel carboneert tot een koolstofgehalte van 0,8% in 60 minuten minder dan atmosferische carbonering deed met een identieke rechte afschuining.

132 nieuwe Checker Scan-maatregelen Stick-mesjes met sondes met robijnrode punt ( mei / juni 2006 )  

Deze maand zullen Duitse autofabrikanten de eerste drie exemplaren van Klingelnbergs nieuwe geautomatiseerde mesjeschecker ontvangen, ontworpen voor de werkvloer.

133 Verbetering van de levensduur en productiviteit van het gereedschap door het instellen van parameters en het ontwerp van het gereedschap bij het droogsnijden van conische tandwielen met hoge snelheid ( mei / juni 2006 )  

Dit artikel presenteert enkele van de bevindingen van snijonderzoeken bij WZL waarin de correlatie van snijparameters, snijmaterialen, gereedschapsgeometrie en standtijd is bepaald.

134 Goed basisontwerp of geavanceerde flankoptimalisaties - elk op het juiste moment ( januari / februari 2005 )  

Meer kracht, minder geluid. Dat zijn twee belangrijke eisen aan tandwielen, waaronder conische tandwielen en hypoïde tandwielen.

135 Nieuwe benaderingen in roltesttechnologie van spiraalvormige kegel- en hypoïde tandwielsets ( mei / juni 2005 )  

Dit artikel presenteert een nieuwe benadering in roltesttechnologie van spiraalvormige conisch tandwiel- en hypoïde tandwielsets op een CNC-roltester die analytische hulpmiddelen toepast, zoals trillingsgeluid en testtechnologie met één flank.

136 Wat u moet weten over het slijpen van conische tandwielen ( september / oktober 2005 )  

Richtlijnen zijn een verzekering tegen fouten in het vaak gedetailleerde werk van de tandwielproductie. Gear-ingenieurs kunnen immers niet alle stappen kennen voor alle processen die in hun fabrieken worden gebruikt.

137 Er vond een breuk plaats op weg naar betrouwbaar tandwielslijpen met grotere volumes ( september / oktober 2005 )  

Fabrikanten van conische tandwielen leven in een van de twee kampen: het kamp voor het frezen / slijpen van gezichten en het kamp voor het frezen / slijpen van vlakken.

138 Ontwikkeling van conische evolvente tandwielen (Beveloids) voor voertuigtransmissies ( november / december 2005 )  

Conische evolvente tandwielen (conische tandwielen) worden gebruikt in transmissies met kruisende of scheve assen en voor spelingsvrije transmissies met parallelle assen.

139 De kinematica van conisch evolvente uitholling van tandwielen ( juli 2008 )  

Conische evolvente tandwielen, ook bekend als conische tandwielen, zijn gegeneraliseerde evolvente tandwielen met de twee flanken van dezelfde tand die worden gekenmerkt door verschillende basiscilinderradii en verschillende basishoekhoeken.

140 Overbrengingsfouten en lagercontact van rechte, spiraalvormige en spiraalvormige conische tandwielen ( juli / augustus 1990 )  

Er werd een onderzoek uitgevoerd naar transmissiefouten en lagercontact van rechte, spiraalvormige en spiraalvormige conische tandwielen. Er zijn gemodificeerde tandoppervlakken voor deze tandwielen voorgesteld om lineaire transmissiefouten veroorzaakt door verkeerde uitlijning van de tandwielen te absorberen en om het lagercontact te lokaliseren. Numerieke voorbeelden voor rechte, spiraalvormige en spiraalvormige conische tandwielen worden gepresenteerd om het gedrag van de gewijzigde tandwieloppervlakken te illustreren met betrekking tot uitlijnfouten en montagefouten. De numerieke resultaten geven aan dat de gemodificeerde oppervlakken zullen presteren met een laag niveau van transmissiefouten in niet-ideale werkomgevingen.

141 Synthese van conische tandwielen met spiraal ( maart / april 1991 )  

Er zijn verschillende soorten conische tandwielen, gebaseerd op de methoden voor het genereren van tandwieltandoppervlakken. Een paar opmerkelijke zijn de tandwieloverbrenging van Gleason, het Palloid-systeem van Klingelnberg en het Cyclo Palliod-systeem van Klingelnberg en Oerlikon. Het ontwerp van elk type conische tandwieloverbrenging hangt af van de gebruikte generatiemethode. Het is gebaseerd op gespecificeerde en gedetailleerde richtlijnen die zijn uitgewerkt door de genoemde bedrijven. Er zijn echter enkele algemene aspecten, zoals de concepten van steekconussen, genererende tandwielen en voorwaarden van krachtoverbrengingen die gemeenschappelijk zijn voor alle soorten conische tandwielen.

142 Update voor snijtechnologie met conisch gevormd en hypoïde tandwielen ( juli 2007 )  

Het snijden met spiraalvormige conische tandwielen en hypoïde tandwielen is in de loop der jaren aanzienlijk veranderd. De machines, gereedschappen, processen en coatings zijn gestaag vooruitgegaan.

143 Gear mesh, NVH Evaluation ( juni 2015 )  

De vraag is vrij breed, aangezien er verschillende methoden zijn voor het instellen van verschillende soorten tandwielen en de complexiteit van tandwielsamenstellingen, maar alle tandwielen hebben een aantal dingen gemeen.

144 Berekening van het draagvermogen van de tandwortelbelasting van konische tandwielen ( juni 2014 )  

In dit artikel worden twee ontwikkelde methoden voor het berekenen van het draagvermogen van de tandwortel voor conisch gevormde tandwielen met parallelle assen gepresenteerd, gedeeltelijk met behulp van WZL-software GearGenerator en ZaKo3D. Eén methode berekent het draagvermogen van de tandwortel in een FE-gebaseerde benadering. Voor de andere worden analytische formules gebruikt om het draagvermogen van de tandwortel van conische tandwielen te berekenen. Tot slot worden beide methoden toegepast op een testversnelling. De methoden worden zowel met elkaar als met andere tests op conische tandwielen met parallelle assen vergeleken in testbankproeven.

145 Speling meten in conische tandwielen en hypoïde tandwielen ( juni 2014 )  

In deze aflevering van Ask the Expert beschrijft Dr. Stadtfeld de beste methoden voor het meten van speling in conische tandwielen.

146 Belang van contactpatroon bij montage van conische versus cilindrische tandwielen ( augustus 2014 )  

Waarom wordt er zoveel nadruk gelegd op het tandcontactpatroon voor conische tandwielen in gemonteerde toestand en niet voor cilindrische tandwielen, enz.?

147 Belastingparameters instellen voor testen van levensvatbare vermoeidheid van tandwielen in aandrijflijnassen Deel I: assen met enkele reductie ( augustus 2014 )  

Deze presentatie introduceert een nieuwe procedure die - afgeleid van exacte berekeningen - helpt bij het bepalen van de parameters van de validatietests van conische tandwielen en hypoïde tandwielen in assen met enkele reductie.

148 Minder energieverbruik met uiterst efficiënte conische tandwielen en hun gebruik in de VS ( september / oktober 2014 )  

Het rendement van een versnellingsbak is de uitgangsenergie gedeeld door de ingangsenergie. Het hangt af van verschillende factoren. Als de complete versnellingsbakassemblage in zijn werkomgeving wordt waargenomen, moeten de volgende factoren die de efficiëntie beïnvloeden, in overweging worden genomen

149 Een praktische benadering voor het modelleren van een conisch tandwiel ( maart / april 2015 )  

De geometrie van het conische tandwiel is vrij ingewikkeld om wiskundig te beschrijven, en een groot deel van de algehele oppervlaktetopologie van de tandflank is afhankelijk van de machine-instellingen en de gebruikte snijmethode. AGMA 929-A06 - Berekening van conisch tandwiel boven land en geleiding op snijkantradius - bevat een praktische benadering voor het voorspellen van de geschatte dikte van het bovenland op bepaalde punten van belang - ongeacht de exacte machine-instellingen die de tandvorm zullen genereren. De aandachtspunten die AGMA 929-A06 adresseert, bestaan uit teen, gemiddelde, hiel en punt van evolvente lengtekromming. De volgende methode breidt de concepten uit die worden beschreven in AGMA 929-A06 zodat de gebruiker niet alleen de dikte van het bovenvlak kan berekenen, maar ook het meer algemene geval, namelijk - normale tanddikte overal langs het oppervlak en het profiel van het conisch wiel tand. Deze methode is niet afhankelijk van aanvullende machine-instellingen; alleen de basisgeometrie van de frees, blanco en tanden zijn nodig om redelijk nauwkeurige tanddiktes te berekenen. De tanddiktes worden vervolgens getransformeerd in een puntenwolk die zowel de convexe als de concave flanken beschrijft in een globaal, Cartesiaans coördinatensysteem. Deze punten kunnen in elk modern computerondersteund ontwerpsoftwarepakket worden gebruikt om te helpen bij het genereren van een 3D-solide model; Alle relevante macrogeometrie van de tanden kan met deze techniek nauwkeurig worden gesimuleerd. Er zal een casestudy worden gepresenteerd waarin de nauwkeurigheid van de puntenwolkgegevens wordt geëvalueerd in vergelijking met een fysiek onderdeel.

150 Een benadering voor het koppelen van conische tandwielen van conventionele snijmachines met tandwielen geproduceerd op 5-assige freesmachine ( juni 2015 )  

Hier is een nieuwe methode ontwikkeld om automatisch de optimale topologische modificatie te vinden op basis van de vooraf bepaalde meetrasterpunten voor conische tandwielen. Door deze methode toe te passen, is het mogelijk om elke flankvorm van een conisch wiel op basis van de meetpunten te dupliceren en in zeer korte tijd een 3D-model voor CAM-bewerking te creëren. Deze methode stelt de gebruiker niet alleen in staat om bestaande flankvormen te modelleren in 3D-modellen, maar kan ook worden toegepast voor verschillende andere doeleinden, zoals het compenseren van hardingsvervormingen en fabricageafwijkingen die zeer belangrijke problemen zijn maar nog niet opgelost zijn in het praktische frezen. werkwijze.

151 Bevel Grinding Rolling Right Along ( juni 2015 )  

Als Dr. Hermann J. Stadtfeld spreekt, hebben mensen de neiging om te luisteren. Stadtfeld, de vice-president van de conisch tandwieltechnologie bij Gleason, wordt beschouwd als een van 's werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van conische tandwielen en onthulde onlangs een aantal geavanceerde ontwikkelingen waaraan het bedrijf heeft gewerkt.

152 Gear Mathematics for Bevel & Hypoid Gears ( augustus 2015 )  

De berekening begint met de berekening van de blanco gegevens van het ringwiel. De geometrisch relevante parameters worden getoond in figuur 1. De positie van de tanden ten opzichte van het onbewerkte coördinatensysteem van een conisch wiel is naar tevredenheid gedefinieerd met ...

153 Nieuwe methoden voor de berekening van het draagvermogen van conische en hypoïde tandwielen ( juni / juli 2013 )  

Flankbreuk komt veel voor bij een aantal cilindrische en conische tandwieltoepassingen. Dit artikel introduceert een relevante, fysiek gebaseerde berekeningsmethode om het risico van flankbreuk versus pittingrisico te evalueren. Verificatie van deze nieuwe methode door middel van testen is aantoonbaar aangetoond.

154 Ontwikkeling van een tandwielset met spiraalvormige conische tandwielen ( september / oktober 2015 )  

Dit artikel is het vierde deel in de reeks fragmenten van Gear Technology uit het boek van Dr. Hermann J. Stadtfeld, Gleason Bevel Gear Technology. De eerste drie fragmenten zijn te vinden in onze nummers van juni, juli en augustus 2015. In het vorige hoofdstuk hebben we de ontwikkeling gedemonstreerd van een vlakgefreesde conisch tandwielset met spiraal. In dit gedeelte wordt een analoge conisch tandwielset met vlakbediende tandwielen afgeleid.

155 Ontwikkeling van bruikbare conische tandwielen met lengte- en profielbekroning ( november / december 2015 )  

In de voorgaande paragrafen werd de ontwikkeling van geconjugeerde conische tandwielen via handberekeningen gedemonstreerd. Het doel van deze oefening was om de lezer aan te moedigen een basiskennis te krijgen van de theorie van conische tandwielen. Deze kennis zal tandwieltechnici helpen om het ontwerp van conische wieloverbrengingen en hun fabricagemethoden beter te beoordelen. Om de basis van deze leerervaring nog realistischer te maken, zal dit hoofdstuk een geconjugeerde conisch wielset omzetten in een tandwielset die geschikt is voor een praktijktoepassing. Lengte- en profielbekroning worden toegepast op de geconjugeerde flankoppervlakken. Net als in het vorige hoofdstuk worden alle berekeningen gedemonstreerd als handmatige handberekeningen. Dit toont ook aan dat de conisch wiel-theorie niet zo ingewikkeld is als algemeen wordt aangenomen.

156 Het belang van profielverschuiving, wortelhoekcorrectie en kanteling van snijkop ( januari / februari 2016 )  

Hoofdstuk 2, Vervolg In de vorige paragrafen werd de ontwikkeling van geconjugeerde, vlak gefreesde en vlakgefreesde conische tandwielen gedemonstreerd - inclusief de toepassing van profiel- en lengtebroningen. Tijdens die demonstratie werd vermeld dat om het gemeenschappelijke oppervlak te optimaliseren, waar rondsel- en tandwielflanken in elkaar grijpen (gemeenschappelijk flankwerkgebied), een profielverschuiving moet worden ingevoerd. In dit afsluitende deel van hoofdstuk 2 wordt het principe van profielverschuiving uitgelegd; dwz - hoe het wordt toegepast op conische tandwielen en hypoïde tandwielen en zich vervolgens uitbreidt bij zijdelingse verschuiving van het profiel, en de vaak gebruikte wortelhoekcorrectie die - vanuit zijn tandwieltheoretisch begrip - een variabele profielverschuiving is die de verschuivingsfactor langs de slagvlakbreedte verandert. Het einde van deze paragraaf gaat in op vijf verschillende mogelijkheden om de kop van de vlaksnijder te kantelen ten opzichte van het opwekkingswiel, om zo interessante effecten op de flankvorm van het conische tandwiel te bereiken. Deze aflevering sluit hoofdstuk 2 af van het Bevel Gear Technology-boek dat de basis legt voor de volgende hoofdstukken, waarvan sommige ook in deze serie zullen worden behandeld.

157 conische tandwielen met harde afwerking ( maart / april 2016 )  

Kunt u mij het verschil uitleggen tussen het proces van het conisch tandwiel met spiraalvormige tandwielen, vlakfrezen-lappen, vlakfrezen-slijpen en Klingelnberg HPG? Welke is beter voor geluid, laadvermogen en kwaliteit?

158 Praktische uitrustingskenmerken: Proceskenmerken van de meest populaire snijmethoden ( maart / april 2016 )  

Het snijproces bestaat uit of alleen een rol (alleen beweging genereren), alleen een duik of een combinatie van plunderen en rollen. De materiaalverwijdering en flankvorming als gevolg van een zuivere opwekkingsbeweging wordt in de vereenvoudigde schets in figuur 1 in vier stappen gedemonstreerd. In de startrolpositie (stap 1) heeft het freesprofiel nog geen contact gemaakt met het werk. Een rotatie van het werk om zijn as (aangegeven door de rotatiepijl) is gekoppeld aan een rotatie van de frees om de as van het opwekkingsmechanisme (aangegeven door de verticale pijl) en brengt een opwekkingsbeweging in gang tussen de nog niet bestaande tand sleuf van het werk en de snijkop (die een tand van het opwekkingsmechanisme symboliseert).

159 regels voor optimaal basisontwerp van conische tandwielen ( mei 2016 )  

Conische tandwieltechnologie Hoofdstuk 6

160 Snijmethoden voor conische tandwielen ( juni 2016 )  

HET LAATSTE HOOFDSTUK Dit is het laatste hoofdstuk uit de reeks hoofdstukken uit Dr. Hermann J. Stadtfeld's Gleason Bevel Gear Technology - een boek geschreven voor specialisten in planning, engineering, ontwerp en fabricage van uitrustingen. Het werk richt zich ook op de technische informatiebehoeften van onderzoekers, wetenschappers en studenten die zich bezighouden met de theorie en praktijk van conische tandwielen en andere hoekige tandwielsystemen. Hoewel alle bovengenoemde groepen natuurlijk van onschatbare waarde zijn voor de tandwielindustrie, zijn het zeker de studenten die de sleutel tot haar toekomst in handen hebben. En met die kennis is het geruststellend te horen van Dr. Stadtfeld over de enthousiaste reactie die hij heeft ontvangen van jongere lezers van deze hoofdstukken.

161 Invloed van topografische afwijkingen op de psychoakoestische evaluatie van conische tandwielen op de grond ( november / december 2016 )  

Bij het ontwerpproces van transmissies is een belangrijk criterium de resulterende geluidsemissie van de aandrijflijn als gevolg van excitatie van de versnelling. Veel onderzoek heeft de afgelopen jaren uitgewezen dat de geluidsemissie te wijten is aan quasi-statische transmissiefouten. Daarom kan de transmissiefout worden gebruikt voor een tandcontactanalyse in het ontwerpproces, evenals een karakteristieke waarde voor kwaliteitsborging door experimentele inspecties.

162 optimale flankvormen voor grote conische tandwielen ( november / december 2016 )  

Op het eerste gezicht opent het verschijnen van 5-assig frezen voor conische tandwielen nieuwe mogelijkheden in het ontwerp van de flankvorm. Aangezien er in vergelijking met bestaande bewerkingsmethoden met snijkoppen geen kinematische beperkingen bestaan voor de 5-assige freestechnologie, kan elke flankvorm worden bewerkt. Desalniettemin veranderden de basisvereisten voor conische tandwielen niet. Specificaties en functionele eisen zoals draagvermogen en rijgedrag stellen nog steeds hogere eisen aan ontwerp en fabricage. Dit artikel beschrijft de eisen voor het ontwerp van tandwielen en geeft een overzicht van verschillende ontwerpprincipes in de context van de omringende periferie van de tandwielset.

163 Conische tandwielen ontwerpen en installeren voor optimale prestaties - geleerde lessen ( juni / juli 2013 )  

Conische tandwielen moeten op een specifieke manier worden gemonteerd om een soepele werking en een optimale verdeling van de belasting tussen de tandwielen te garanderen. Hoewel het zeker waar is dat het "instellen" of "leggen" van een paar conische tandwielen ingewikkelder is dan het leggen van een paar rechte tandwielen, is het ook waar dat het volgen van de juiste procedure de taak veel gemakkelijker kan maken. U kunt conische tandwielen niet op dezelfde manier installeren als rechte en spiraalvormige tandwielen en verwachten dat ze zich ook gedragen en goed presteren; Om de prestaties van twee conische tandwielen te optimaliseren, moeten de tandwielen bij elkaar worden geplaatst zodat ze soepel lopen zonder vastlopen en / of buitensporige speling.

164 De productie van snijgereedschappen opnieuw uitvinden in Gleason ( mei 2013 )  

Investeringen in geavanceerde nieuwe fabricagetechnologieën dragen bij aan het opnieuw uitvinden van productieprocessen voor conisch tandwielsnijders en grove kookplaten bij Gleason, wat leidt tot aanzienlijke voordelen stroomafwaarts voor klanten die op zoek zijn naar kortere leveringen, een langere standtijd en betere resultaten.

165 Ontwerprichtlijnen voor conisch tandwielsystemen met hoge capaciteit ( januari / februari 1992 )  

Het ontwerp van elk tandwielsysteem is een moeilijk, veelzijdig proces. Wanneer het systeem een conisch wieloverbrenging omvat, wordt het proces verder gecompliceerd door de complexe aard van de conische tandwielen zelf. In de meeste gevallen is het ontwerp gebaseerd op een evaluatie van de vereiste verhouding voor de tandwielset, de algemene geometrie van de omhulling en de berekening van buig- en contactspanningen voor de tandwielset om het draagvermogen te bepalen. Er zijn echter een groot aantal andere parameters die moeten worden aangepakt, wil het resulterende versnellingssysteem echt optimaal zijn. Een aanzienlijke hoeveelheid gegevens met betrekking tot het optimale ontwerp van conische tandwielen is ontwikkeld door de ontwerpgemeenschap voor ruimtevaarttoestellen in het algemeen en door de helikoptergemeenschap in het bijzonder. Dit artikel geeft een samenvatting van slechts enkele ontwerprichtlijnen op basis van deze gegevens in een poging om enige richtlijnen te geven bij het ontwerp van conisch wieloverbrengingen zodat maximale capaciteit kan worden verkregen. De volgende factoren, die normaal gesproken niet in de gebruikelijke ontwerppraktijk in aanmerking worden genomen, worden op hoofdlijnen gepresenteerd en besproken: Geïntegreerde tandwiel- / as- / lagersystemen Effecten van velgdikte op tandwielspanningen Resonante respons

166 Droog zagen van conische en hypoïde tandwielen ( mei / juni 1998 )  

Bewerkingen met hoge snelheid met hardmetaal worden al enkele decennia gebruikt voor frees- en draaibewerkingen. Het intermitterende karakter van het tandwielsnijproces heeft het gebruik van hardmetalen gereedschappen bij de fabricage van tandwielen vertraagd. Carbide bleek aanvankelijk te bros te zijn voor onderbroken snijacties. In de tussentijd werden echter een aantal verschillende hardmetaalsoorten ontwikkeld. De eerste succesvolle onderzoeken naar het uithollen van cilindrische tandwielen met hardmetaal werden voltooid in het midden van de jaren 80, maar leidden nog steeds niet tot een doorbraak in het gebruik van hardmetalen snijgereedschappen voor de productie van tandwielen. Omdat het hardmetaal vrij duur was en de standtijd te kort was, was een TiN-gecoate, snelle stalen kookplaat zuiniger dan een ongecoate hardmetalen kookplaat.

167 Conische tandwielen, wormtandwielen en de opening van de olie snijden met lage spoed ( juli / augustus 1992 )  

Vraag: Bestaan er machines die in staat zijn om conisch tandwieltanden te snijden op een tandwiel met de volgende specificaties: 14 tanden, 1 "cirkelvormige steek, 14,5 graden drukhoek, 4 graden spoed, 27,5" kegelafstand en een 2,5 "vlak breedte?

168 CNC-technologie en de systeemonafhankelijke fabricage van spiraalvormige conische tandwielen ( september / oktober 1992 )  

CNC-technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor de fabricage van conische tandwielen. Terwijl traditioneel de aankoop van een specifieke machine op hetzelfde moment een bepaald productiesysteem bepaalde, maakt de CNC-technologie de verwerking van conische tandwielen mogelijk met behulp van een breed scala aan methoden. Het ideologische geschil tussen "taps toelopende tand of parallelle dieptetand" en "enkelvoudige indexering of continue indexering" leidt niet langer tot een onomkeerbare fundamentele beslissing. In plaats daarvan zijn de systemen doordringbaar geworden, en met bestaande CNC-machines is het mogelijk om dit of dat systeem op basis van feitelijke overwegingen op een later tijdstip te selecteren.

169- tandscontactverschuiving in geladen conische tandwielen ( november / december 1992 )  

Er wordt een analytische methode gepresenteerd om de verschuivingen van de contactellipsen op de tanden van het conisch wiel onder belasting te voorspellen. De contact ellipsverschuiving is de beweging van het punt naar zijn locatie onder belasting. De verschuivingen zijn te wijten aan de elastische bewegingen van het tandwiel en het rondsel ondersteunende assen en lagers. De berekeningen zijn inclusief de elastische vervormingen van de tandwielassen en de vervormingen van de vier aslagers. De methode gaat ervan uit dat de oppervlaktekromming van elke tand constant is nabij het onbelaste spoedpunt. De resultaten van deze berekeningen zullen ontwerpers helpen het gewicht van de transmissie te verminderen zonder de prestaties van de transmissie ernstig te verminderen.

170 Afschuining van tandwielpunt en tandwielgeluid; Oppervlaktemeting van tanden met conische tandwielen ( juli / augustus 1993 )  

Kan de afkanting van de punt die mensen gewoonlijk gebruiken op de punten van de tandwieltanden de oorzaak zijn van trillingen in de tandwielset? De set in kwestie is een spoor van 2,25 DP, met een drukhoek van 20 graden. Het rondsel heeft 14 tanden en het bijpassende tandwiel 63 tanden. Het rondsel draait met maximaal 535 tpm. Kan een afschuining van iets meer dan 1/64 "een trillingsprobleem veroorzaken?

171 CNC-conisch tandwielgeneratoren en uitlopende kom-tandwielslijpen ( juli / augustus 1993 )  

Nieuwe bewegingsvrijheid beschikbaar met CNC-generatoren maakt het mogelijk het tandcontact op conische en hypoïde tandwielen te verbeteren. Mechanische machines zijn van nature niet flexibel en vereisen een speciaal mechanisme voor elke gewenste beweging. Deze mechanismen zijn over het algemeen exotisch en duur. Als gevolg hiervan begonnen ingenieurs pas met de introductie van CNC-generatoren de bewegingsmogelijkheden en hun effect op tandcontact te onderzoeken.

172 Ontwerp met spiraalafschuining met maximale levensduur ( september / oktober 1993 )  

Optimalisatie wordt toegepast op het ontwerp van een reductie met conisch tandwiel met spiraalvertanding voor een maximale levensduur bij een bepaalde maat. Een aangepast zoekalgoritme voor haalbare richtingen maakt het mogelijk om aan een grote verscheidenheid aan ongelijkheidsbeperkingen en exacte ontwerpvereisten te voldoen met een lage gevoeligheid voor initiële waarden. De buigsterkte van de tandwieltanden en het minimale contactrantsoen onder belasting zijn inbegrepen in de actieve beperkingen. Het optimale ontwerp van de tandwielreductie met spiraalvormige tandwielen omvat de selectie van de verhoudingen van lagers en assen naast de parameters van de tandwieloverbrenging. De levensduur van het systeem wordt gemaximaliseerd onder voorbehoud van een vaste conusafstand van de spiraalvormige conisch tandwielset voor een gespecificeerde snelheidsverhouding, ashoek, ingangskoppel en vermogen. Belangrijke parameters in het ontwerp zijn de spiraalhoek, de drukhoek, het aantal tanden op het rondsel en het tandwiel en de locatie en grootte van de vier steunlagers. Geïnterpoleerde polynomen breiden de discrete lagereigenschappen en proporties uit tot continue variabelen voor gradiëntoptimalisatie. Na het vinden van het continue optimum, kan een ontwerper bijna-optimale ontwerpen analyseren voor vergelijking en selectie. Ontwerpvoorbeelden tonen de invloed van de lagerlevens op de tandwielparameters in de optimale configuraties. Voor een vaste conusafstand hebben optimale ontwerpen met grotere ashoeken een langere levensduur.

173 conische tandwielen slijpen op slijpmachines met cilindrische tandwielen ( januari / februari 1994 )  

Ontwerpen van aandrijflijnen die tandwielen gebruiken met kegelhoeken van ongeveer 2 graden tot 5 graden, zijn vrij algemeen geworden. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om deze tandwielen te slijpen op conventionele slijpmachines met conische tandwielen. Cilindrische tandwielslijpmachines zijn beter geschikt voor deze taak. Dit artikel geeft een overzicht van deze optie en introduceert in het kort vier maalvariatiemogelijkheden.

174 De volgende stap in de metrologie van conische tandwielen ( januari / februari 1996 )  

In de afgelopen jaren zijn de inspectievereisten voor vistuig aanzienlijk veranderd, maar de inspectiemethoden hebben nauwelijks gelijke tred gehouden. De opening is vooral merkbaar bij conische tandwielen, waarvan de geometrie het testen ervan altijd een gecompliceerd, duur en tijdrovend proces heeft gemaakt. Huidige roltestmethoden voor het bepalen van de flankvorm en kwaliteit van tandwielsets zijn nauwelijks toepasbaar op conische tandwielen, en de tijd, kosten en verfijning die nodig zijn voor coördinatenmeting hebben het gebruik ervan beperkt tot tandwielontwikkeling, waarbij alleen bemonstering plaatsvindt tijdens de productie.

175 Ineengrijpen van een spiraalvormige conische tandwielen met 3D-eindige-elementenanalyse ( maart / april 1997 )  

Recente ontwikkelingen in de geometrie van de conische tandwieloverbrenging en de eindige-elemententechnologie maken het praktisch om een structurele analyse uit te voeren en de tandwielset analytisch door mazen te rollen. Met de komst van gebruikersspecifieke programmering gekoppeld aan 3D-solid-modelers en mesh-generatoren, is het genereren van modellen sterk geautomatiseerd. Contactalgoritmen die beschikbaar zijn in eindige-elementencodes voor algemene doeleinden, elimineren de noodzaak voor het gebruik en uitlijning van spleetelementen. Zodra de versnelling in mesh is geplaatst, rollen gebruikerssubroutines die aan de FE-code zijn bevestigd, deze gemakkelijk door mesh. De methode wordt in detail beschreven. Voorlopig resultaat voor een tandwielsetsegment dat de voortgang van de contactlijnbelasting laat zien, wordt gegeven als de tandwielen door mazen rollen.

176 Een modulaire benadering van het berekenen van spiraalvormige conische tandwielen en gebogen koppelingen ( mei / juni 2000 )  

Over het algemeen zijn conische tandwielen en kromme koppelingen totaal verschillende elementen. Conische tandwielen draaien op niet-snijdende assen met een verhouding op basis van het aantal tanden. Curvic-koppelingen werken als een koppeling (Fig. 1).

177 Produceren van grote, scheve conische tandwielen met meerassige besturing en werktuigmachine met meerdere taken ( maart / april 2013 )  

Dit document stelt een methode voor voor de vervaardiging van een vervangend rondsel voor een bestaand, groot schuin conisch tandwiel met gebruikmaking van meerassige besturing en multitasking-werktuigmachines.

178 De basisprincipes van conische tandwielen met spiraal ( januari / februari 2001 )  

Dit artikel verschijnt ook als hoofdstuk 1 in de Gleason Corporation-publicatie "Advanced Bevel Gear Technology". Overbrengingsprincipes in cilindrische en rechte conische tandwielen Het doel van tandwielen is om beweging en koppel van de ene as naar de andere over te brengen. Die overbrenging moet normaal gesproken gebeuren met een constante verhouding, zo min mogelijk storingen en een zo hoog mogelijk rendement. Tandprofiel, lengte en vorm zijn afgeleid van die eisen.

179 Optimalisatie van de voorraaddistributie in vaste hypoïde rondsels ( juli / augustus 2001 )  

Vlak gefreesde hypoïde rondsels geproduceerd door het drievoudige, vaste instelsysteem - waarbij voorbewerken wordt gedaan op één machine en afwerking voor de concave-OB en convex-IB tandflanken gebeurt op afzonderlijke machines met verschillende opstellingen - zijn nog steeds op grote schaal gebruikt vandaag.

180 Wat "Ease-Off" laat zien over schuine en hypoïde versnellingen ( september / oktober 2001 )  

De configuratie van flankcorrecties op conische tandwielen is onderhevig aan relatief nauwe beperkingen. Voor wat betreft de tandwielset is een zo groot mogelijke contactzone vereist om flankcompressie te minimaliseren. Er moeten echter voldoende reserves in tanddiepte en lengterichting aanwezig zijn voor verplaatsing van het tandcontact. Vanuit het oogpunt van de machine - en vooral vanuit het oogpunt van gereedschap - zijn er beperkingen ten aanzien van het type en de omvang van de bekroning die kan worden gerealiseerd. Bekroning is een cirkelvormige correctie. Verschillende soorten bekroningen onderscheiden zich door hun richting. Lengtebroning is bijvoorbeeld een cirkelvormige (of 2e orde) materiaalverwijdering, beginnend bij een referentiepunt en zich uitstrekkend in tandlengte of vlakbreedte.

181 Ontwikkeling van spiraalvormige conische tandwielen: beproeving en fouten elimineren met computertechnologie ( januari / februari 2003 )  

Computertechnologie heeft alle aspecten van ons leven geraakt en heeft invloed gehad op de manier waarop we vliegtickets verkrijgen, koopwaar kopen en medisch advies krijgen. Deze transformatie heeft ook een enorme invloed gehad op de fabricage en heeft gezorgd voor procesverbeteringen die leiden tot hogere kwaliteit en lagere kosten. In het geval van de tandwielindustrie blijft het kritische proces van de ontwikkeling van tandcontactpatronen voor conische tandwielen echter relatief ongewijzigd.

182 Detectie van tandwielschade met behulp van analyse van olievuil ( januari / februari 2003 )  

Het doel van dit artikel was om bij gebruik van een olievuilsensor te verifiëren dat de geaccumuleerde massa putschade voorspelt en om een methode te identificeren om drempelwaarden voor beschadigde tandwielen vast te stellen.

183 Lokale 3D-flankvormoptimalisaties voor conische tandwielen ( september / oktober 2003 )  

Door het loopgedrag van conische en hypoïde tandwielen te optimaliseren, worden zowel het geluidgedrag als het draagvermogen verbeterd. Aangezien doorbuigingen van de belasting de relatieve positie van het rondsel en het ringwiel veranderen, is de positie van het contactpatroon afhankelijk van het koppel. Verschillende contactposities vereisen lokale 3D-optimalisatie van de flankvorm om een tandwielset te verbeteren.

184 Opknappen van een kogelmolen; Speling met conische tandwielen ( september 2012 )  

Onze experts geven commentaar op reverse engineering visgraatversnellingen en optimalisatie van contactpatronen.

185 Differential Gears ( oktober 2012 )  

Wat zijn de fabricagemethoden die worden gebruikt om conische tandwielen te maken die worden gebruikt in auto-differentiëlen?

186 Reparatie van hoogwaardige, veeleisende spiraalconische tandwielen door Superfinishing ( oktober 2012 )  

Hieronder volgt een rapport over de R & D-bevindingen met betrekking tot het herstel van hoogwaardige, veeleisende conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen voor de UH-60 helikopteraandrijving met staartrotor. Aangezien conische tandwielen met spiraalvormige tandwielen voor de UH-60-helikopter over het algemeen veel gevraagd zijn vanwege de behoefte aan nieuwe vliegtuigproductie en de revisie en reparatie van vliegtuigen die uit dienst zijn genomen, is de aanschaf van nieuwe conische tandwielen ter ondersteuning van R & D-activiteiten een grote uitdaging. Ter compensatie werd een evaluatie gemaakt van een toen opkomende superfinishing-methode - dwz het micromachining-proces (MPP) - als een mogelijke reparatietechniek voor conische tandwielen met spiraalvertanding, evenals een manier om hun prestaties en duurzaamheid te verbeteren. De resultaten worden in dit artikel beschreven.

187 Industry News ( augustus 2020 )  

Het laatste nieuws van GKN, Milan Manufacturing, Solar Atmospheres, Heidenhain, Furnaces North America, Gleason, Haas Multigrind, Schunk en Michigan Metrology

Conische tandwielen 

Risico’s elimineren; GBS heeft 40 jaar ervaring met het draaien van werkstukken. GBS omarmt de moderne technieken, maar heeft ruime van kennis van conventionele technieken voor als deze tekortschieten.

Draaien tot op 1/100ste nauwkeurig.

Waarom uw conische tandwielen door GBS laten bewerken?

Wolter_Klein.jpg

Laat u bijstaan door een adviseur met ervaring in tandwielen

Met meer dan een decennium aan ervaring in vertanding en tandwielslijpen, heeft Wolter alles in huis om op een servicegerichte manier met u mee te denken aan de beste oplossing voor uw uitdaging.

bottom of page