top of page
engineering1_edited.jpg

Engineering

Zowel modificatie, nieuwbouw en re-engineering

Engineering bij GBS

Nieuwbouw

GBS heeft een team dat zich volledig toewijdt aan productontwikkeling voor onze klanten. Zo kunnen we, in samenwerking met u, van concept naar een volledige 3D CAD tekening toe werken. Als het product eenmaal op tekening staat, kunnen we voor u een prototype produceren.

Modificatie

In sommige situaties dient uw installatie zodanig aangepast te worden dat deze voldoet aan nieuwe wet- en regelgeving. De ingenieurs van GBS zijn regelmatig deelgenoot van kennis evenementen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en wet- en regelgeving.

Kennis van techniek, in combinatie met kennis van wet- en regelgeving, maakt dat zij u kunnen ondersteunen in het modificeren van uw installaties naar de nieuwste standaarden. Ook kunnen zij adviseren of het verstandig is om technisch en economische redenen om een installatie te modificeren.

Re-engineering

Re-engineering; het reconstrueren van werkstukken waar geen of weinig technische specificaties meer van zijn. Bij GBS kunnen werkstukken volledig 3D ingemeten worden, type materiaal bepaald worden, oppervlakte behandeling en materiaalsoort geanalyseerd worden en op CAD-tekening gezet worden. Uw werkstuk wordt weer reproduceerbaar, voor als bijvoorbeeld revisie niet meer interessant is.

Onze engineering afdeling kan u hierbij helpen. Zij hebben reeds 30 jaar ervaring met het (3D) meten, analyseren en gedetailleerd op tekening zetten van onderdelen zoals tandwielkasten, thrusters, productiemachines voor de voedsel of papierindustrie en nog veel meer. Ze leveren betrouwbare kwaliteit waardoor onderdelen reproduceerbaar worden.

Over engineering

In de praktijk zien we regelmatig dat klanten van ons een werkstuk willen reproduceren omdat revisie niet meer interessant is of omdat er (reserve) onderdelen gemaakt moeten worden.

 

Als hier geen tekeningen van zijn, dan is het belangrijk de bestaande onderdelen zo nauwkeurig mogelijk op tekening te zetten om een correcte reproductie van het werkstuk te waarborgen.

Daarnaast kan het door veranderende wet- en regelgeving voorkomen dat een installatie of werkstuk niet meer voldoet aan bijvoorbeeld milieu-eisen. Er zijn echter tal van redenen om een installatie niet direct te vervangen. Modificatie kan dan een uitkomst zijn.

Verder kan het zijn dat u een product wilt ontwikkelen, maar ondersteuning wilt om dit technisch in een kloppend ontwerp te om te zetten (CAD Tekening).

DSC_0519.jpg
DSC00952_edited.jpg

Ieder vraagstuk een nieuwe uitdaging

Onze Sales Engineer Gerben helpt u graag bij elke vraag over engineering.

bottom of page