top of page
Open%20Kast%202%20Klein_edited.jpg

Tandwielen

Klein, groot en bijzondere typen tandwielen

Over tandwielen

Er zijn enorm veel verschillende typen vertanding; allemaal met hun eigen voordelen en functies. Tandwielen en daarbij horende vertanding is binnen GBS een eigen businessunit, omdat het door de complexiteit en de vele verschillen extra aandacht behoeft. Deze businessunit wordt ondersteund door de afdeling engineering; die naast rechte, schuine, inwendige en uitwendige vertanding ook gespecialiseerd is in vertanding voor haakse overbrenging zoals voorkomt bij conische tandwielen. Om van engineering de vertaalslag te maken naar een concreet programma hebben wij diverse hulpprogrammas (stepfile naar programma) en een wiskundige in dienst met 20 jaar ervaring in tandwielen. Zo worden de meest nauwkeurige programma’s geschreven om uw vertanding nieuw te vervaardigen of weer in optimale conditie te brengen.

Onze laatste nieuwe activiteit is Hirth vertanding, ook wel kopse vertanding genoemd. Deze vertanding zorgt voor een zeer solide en nauwkeurige verbinding tussen bijvoorbeeld as en waaier. Door de hoge nauwkeurigheid is een spelingsvrije en zeer sterke verbinding mogelijk. De vertanding kan worden aangebracht zowel volgens de standaard norm maar ook de off-standaard is geen probleem.

De voordelen van GBS op een rij

GBS heeft ervaring in het aanbrengen van allerlei soorten correcties; denk aan kop- en voetcorrecties, langs correcties en afschuiningen.

GBS heeft zich gespecialiseerd in het slijpen van vertanding, hierdoor kan een hogere nauwkeurigheid worden behaald dan met het frezen van vertanding. GBS kan vertanding slijpen tot Klasse 3 nauwkeurigheid.

GBS heeft meerdere MAAG meetstellingen om blauwdrukken te maken van tandwielsets.

GBS kan vertanding van tandwielen bewerken in een range van 0 tot 4000 mm.

GBS heeft heeft ruim 20 ervaring met complexe type tandwielen, denkt u hierbij aan: V-vertanding, planeetstelsels, hirth vertanding, panamawielen, inwendige vertanding, spline-vertanding en crowngears.

GBS  is meer dan uitvoerend; wij kunnen u adviseren in het type correctie om uw tandwiel en daarmee uw installatie in optimale staat te krijgen.

GBS begrijpt dat tandwielen met complexe typen vertanding vaak enkel stuks zijn en snelheid cruciaal is in de reparatie hiervan. Ook zijn hiervan zelden tekeningen beschikbaar. GBS heeft een eigen engineeringsafdeling om complete aandrijvingen en tandwielkasten te re-engineeren en door te rekenen. Daarnaast wordt er, indien gewenst, in 24 uurs-shifts gewerkt om het werk zo snel mogelijk voor u uit te voeren.

science-in-hd-qAxEJ0ClFfQ-unsplash_edite

Klant case

Deze voedselproducent had een machine in gebruik waarvan de OEM'er stopte met onderdelen produceren. Uiteindelijk hielp GBS deze producent met een kostenbesparing van 70%.

Hirth vertanding

Bij GBS Machining Services staan wij voor u klaar om u te helpen met uw uitdagingen omtrent Hirth vertandingen. Tevens zijn wij in staat om reparatie en montage voor u te verzorgen.

Hirth vertanding
Wolter_Klein.jpg

Laat u bijstaan door een adviseur met ervaring in tandwielen

Met meer dan een decennium aan ervaring in vertanding en tandwielslijpen, heeft Wolter alles in huis om op een servicegerichte manier met u mee te denken aan de beste oplossing voor uw uitdaging.

bottom of page