top of page
geschiedenis.jpg

Geschiedenis

Een rijke historie die teruggaat tot 1936

De Zuid-Hollandse Motorenrevisie werd in 1936 opgericht als samenwerking van kleinere revisiebedrijven door heel Nederland, welke op enig moment zijn ze allemaal voor zichzelf doorgegaan. In 1981 is de Zuid-Hollandse Motorenrevisie failliet verklaard, om vervolgens onder de naam MRC Techniek Rotterdam een doorstart te maken. Naast motorenrevisie, ging het bedrijf zich in dit jaar voor het eerst concentreren op machinale werkzaamheden. Hoewel dit tijdens de eerste 20 jaar apart werd gedaan op twee locaties in Rotterdam, ontstond in 2000 de mogelijkheid om de intrek te maken het huidige pand, op het terrein van Damen. Een pand aan de haven, in het centrum van de industrie, waar op dagelijkse basis schepen binnen komen voor onderhoud en werkzaamheden. Het bleek een strategische keuze te zijn. Daarom werden uiteindelijk allebei de vestigingen samengevoegd in dit pand. 

 

Naast motorenrevisie was MRC Techniek Rotterdam vanaf dat moment ook een machinefabriek. In 2006 namen we een scheepswerf uit Vlissingen over, die een jaar later zijn verhuizing doormaakte naar het terrein van Damen. Vanaf dat moment waren we een machinefabriek met verspaningsmogelijkheden tot afmetingen van meer dan 4 meter. 

 

 

In 2019 werd het toenmalige MRC Techniek Rotterdam failliet en integreerde het bedrijf met binnen GBS International. Meer dan 90% van het personeel konden worden behouden, evenals alle machines en de locatie op het terrein van Damen. Door de specialisatie in verspanen, veranderde de naam van MRC Techniek Rotterdam in GBS Machining Services. Naast de investeringen in de renovatie van het pand, zorgden we voor meer diversiteit onder het personeel. 

bottom of page