top of page
2J7A8083.jpg

Frezen

Ook bij complexe geometrieën

Waarom door GBS uw werkstukken laten frezen?

Mogelijkheden om zowel 3 assig, 5 assig en 5-assig simultaan te frezen. Dit maakt het machinepark van GBS geschikt om groot werk te frezen, alswel klein specialistisch werk te frezen.

Veel ervaring met het frezen van complexe werkstukken

De machines programmeren zelf aan de hand van CAM tekeningen om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te behalen en tijd te besparen.

Door de hoeveelheid freesmachines heeft GBS in alle gevallen een machine beschikbaar welke uw werkstuk zo efficiënt mogelijk kan frezen. Kostentechnisch zeer interessant.

Mochten er aan het object veel haken en ogen zitten en de machines geen programma kunnen maken, dan heeft GBS een wiskundige in dienst welke al 2 decennia ervaring heeft in een maken van programma’s voor zeer complexe (en nauwkeurige) objecten.

Mogelijkheid om zeer nauwkeurige toleranties te behalen.

Over frezen

Frezen is een verspanende bewerking waarmee door middel van een ronddraaiende vrees materiaal wordt verwijderd van een object. Er zijn verschillende toepassingen en technieken met frezen die we binnen GBS uitvoeren.

Bij 3-assig frezen beweegt de frees van links naar rechts (X-as), van voor naar achter (Y-as) en van boven naar beneden (Z-as). Objecten kunnen alleen van bovenaf bewerkt worden.

 

Dit betekent dat als er meerdere zijden van een object bewerkt moeten worden, het object meermaals zal moeten worden opgespannen. Dit kan tijdrovend zijn bij complexe objecten en daarom kostentechnisch niet de meest slimme keuze.

Bij 5-assig frezen is er sprake van een zogenaamde B-as, dit houdt concreet in dat de kop kan kantelen. Bij 5-assig frezen kan naast de B-as ook de rondtafel roteren. Zo kunnen er door de B-as in 1 opspanning meerdere zijden bewerkt worden.

 

Bij 5-assig simultaan frezen bewegen alle assen tegelijk. Dit maakt dat er zeer lastige objecten met grote nauwkeurigheden kunnen worden gefreesd en de variatie in serieproducten nog kleiner wordt.

Daarnaast kan ook het werkstuk zelf roteren tijdens het frezen. Deze mogelijkheden hebben tot gevolg dat het object, inclusief lastige zijden, in 1 opspanning kunnen worden bewerkt, zonder de rondtafel tussentijds om te wisselen zoals bij 5-assig frezen soms het geval is. 5-assig simultaan frezen kan een uitkomst zijn voor producten met (interne) complexe geometrieën.

Stef-broekman.jpg

Neem contact op

Met een servicegerichte mentaliteit denkt Stef altijd met u mee om de beste oplossing voor uw uitdaging te vinden.

bottom of page