Kotteren

Met ruim 20 kotterbanken altijd een oplossing voor uw uitdaging

Over kotteren

Kotteren is een bewerking om een gat van een metaal object te repareren. Het gat kan beschadigd, vervormd of versleten zijn. In tegenstelling tot draaien staat het object stil en beweegt het gereedschap.

  1. Langskotteren
    Dit wordt toegepast om gaten dieper te maken met behoud van dezelfde diameter.
     

  2. Vlakkotteren
    Dit wordt toegepast om gaten in diameter groter te maken door de beitel steeds grotere cirkels te laten maken en naar de juiste maat te laten toewerken.

Machinepark van GBS

Bekijk onze lijst met alle Kotterbanken binnen GBS Machining Services.

Lange haakse koppen die 1 meter diep kunnen kotteren

Door middel van je ram en pinole kunnen ze uitschuiven en kan er tot 2 meter diep gekotterd worden. Moeilijk bereikbare plaatsen worden met GBS toegankelijke gebieden om nauwkeurig te bewerken.

GBS toegankelijke gebieden om nauwkeurig te bewerken.

GBS heeft ervaring met producten die tijdens het gloeien of door andere omstandigheden ovaal zijn getrokken. GBS kan de ovaliteit meten/constateren en in veel gevallen oplossen.

GBS kan bussen uit producten kotteren, een nieuwe bus erin krimpen en deze vervolgens nabewerken. Dit doet GBS voor een groot aantal klanten in de maritieme industrie.

Waarom uw werkstukken door GBS laten kotteren?

Laat u adviseren door een ervaren techneut

Neem contact op met Simon Lems; met 40 jaar ervaring in machinale bewerkingen is hij altijd waardevol tijdens een on-site bezoek van uw project.