top of page

Container feeder verliest scharnierpen van het roer


Uitdaging De bemanning van deze container feeder was bezig met sluizen, toen zij een flinke knal hoorde. Ze wisten niet wát er aan de hand was, maar wel dat er iets mis was. Daarop besloten ze direct om te dokken. Eenmaal aangedokt kwamen ze erachter wat er aan de hand was. De bodem van de scharnierpen die door het roer en het flapje zat, had het begeven. Het gevolg was: de scharnierpen van 4,5 meter was door de bodem én door het roer gezakt. Na het incident voer de container feeder nog een tijdje met de scharnierpen al slepend over de de bodem van het kanaal, en uiteindelijk zijn ze deze kwijt geraakt.

Oplossing In overleg met GBS Machining Services werd besloten om alle lijnboringen van het flapje te kotteren. Daarnaast controleerden we van het roer alle boringen, en hebben we alle 24 bussen vernieuwd. Daarna werd het geheel weer terug gemonteerd, en binnen een week kon de feeder van dit transport bedrijf weer aan de slag.

Resultaat Doordat het schip binnen een week weer op weg kon, werd het verlies doordat het schip niet kon varen, geminimaliseerd.


Kommentare


bottom of page