top of page

Levertijd offshore installatie onder druk door defecte hydraulische heihamerKlant

Een grote organisatie welke actief is in de bagger en offshore. Deze organisatie heeft jaarlijks vele projecten op het gebied van het op- en afbouwen van offshore-installaties.


Uitdaging

De klant was bezig om palen te slaan in de zee ten behoeve van de opbouw van een offshore installatie. Het project was, op enkele palen na, al gereed. De hydraulische heihamer (260 ton) werkte echter niet meer omdat er meerdere lekkages en beschadigingen aan het interne systeem waren. De levertijd stond nu onder druk met alle risico’s van dien.


Oplossing

Om het werk zo snel mogelijk uit te voeren en de klant daarmee te helpen zijn levertijd te halen, moest intern worden opgeschakeld. Na kort overleg werd besloten om in 24-uurs shifts te gaan werken. De hydraulische heihamer werd naar binnen gereden en voorzien van stellingen om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te waarborgen. Parallel aan de demontage van de hydraulische heihamer werd alles direct in schakels gemachineerd en gerepareerd en daarna weer worden gemonteerd. Dit liep vlot en soepel in elkaar over waardoor de hydraulische heihamer snel gereed was om weer geïnspecteerd te worden. Na de geslaagde lek-test kon de hydraulische heihamer weer, bij GBS in Schiedam op het schip geladen worden.

Resultaat

De klant kon zijn reis snel vervolgen de palen alsnog binnen de gestelde deadline slaan. Hiermee werd de levertijd gewaarborgd en heeft GBS bijgedragen aan het succes van een klant. Dat geeft ons voldoening.Comentarios


bottom of page