top of page
hardheid meten klein.jpg

Materiaalbehandelingen

De behandelingen waarvoor u bij GBS Machining Services terecht kunt

Harden

Harden is een veelvoorkomend proces dat wordt gebruikt om een materiaal door te harden en op deze manier slijtvaster en sterker te maken om de levensduur van uw product te verhogen.

Stralen

Er zijn verschillende straalmethoden afhankelijk van het object en de functie hiervan. Doormiddel van stralen kan roest, wals, een oude verflaag, vuil en olie van het oppervlak van een metaal worden verwijderd. Meer over stralen

Coaten

Het aanbrengen van een laklaag om het metaal te beschermen tegen (synthetische) oliën of andere typen vuil en roestvorming.

Nitreren

Er zijn verschillende soorten nitreerprocessen om materiaal te behandelen. Het gemeenschappelijke voordeel van nitreertechnieken is dat alleen de aan slijtage blootgestelde oppervlakken hard en bros zijn, de rest van het onderdeel behoudt zijn taaiheid wat nodig is voor een goede slagvastheid. De verschillen tussen de nitreertechnieken zitten vooral de dikte van laag (schil).

Anodiseren

Een proces waarbij doormiddel van een elektrolytische behandeling een oxidelaag wordt aangebracht op de oppervlakte van een object. Dit maakt het oppervlak hard, slijtvast en poreus en elektrisch isolerend.

Galvaniseren

Een proces waarbij een laag metaal wordt aangebracht op het oppervlak van een object. Deze laag vormt een bescherming tegen roest en maakt het object corrosiebestendig.

Stef-broekman.jpg

Neem contact op

Neem contact op met Marlon Verdam voor vrijblijvend advies. 

bottom of page